Health & Weight loss

 

De corona-pandemie heeft veel gevolgen voor ons gewicht. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders tijdens de intelligente lock down is aangekomen.

De extra tijd die we binnen doorbrengen (=minder bewegen), maken we extra gezellig (=meer eten); een combinatie die zorgt voor extra coronakilo’s.

Tegelijkertijd heeft de coronapandemie geleerd dat mensen met overgewicht extra gezondheidsrisico’s lopen. Zeker 80% van de corona-patiënten op de IC heeft overgewicht. Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen moeilijker ademhalen en hebben een verminderde weerstand. Deskundigen waarschuwen nu voor de risico’s van een crashdieet waarbij je snel afvalt door extreem weinig te eten. Zo’n streng dieet kan het immuunsysteem (de weerstand) nog verder aantasten. De enige manier om overgewicht op te lossen, zo zeggen dezelfde deskundigen, is het veranderen van het eet- en leefpatroon.

Daar sluit ik mij volledig op aan, ik doe dan ook de oproep niet te gaan ‘crashen’. Blijf (of ga) gezond eten, ook daarmee kun je afvallen. 

De corona-crisis maakt veel mensen bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Het Voedingscentrum zegt daarover: “Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk. Met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen en word je minder snel ziek. Mocht je toch ziek worden, dan herstel je sneller.”

De producten die ik in mijn webshop verkoop zijn allemaal met natuurlijke ingrediënten en op natuurlijke basis. 

 

Let op! Vanwege de vele belangstelling voor de Vitamine test, kunt u deze alleen bij de hoofdleverancier bestellen. 

U vind de site hier